IBF Novosti

Osvetljenje stana SP

U saradnji sa arhitektonskom kućom STUDIO FLUID realizovan je projekat osvetljenja stana u Novom Beogradu sa naglaskom na crvenim zidovima kao pečatom enterijera.

O projektu pročitajte više na stranicama Daibau Magazina na sledećem linku.

 

Vidi više...

Nova dimenzija u dekorativnoj fasadnoj rasveti - DMX-controlled LED solutions

Naš partner TRILUX predstavio je novitet u osvetljenju i prezentaciji fasada. TRILUX sada ide korak dalje i može ponuditi kupcima prilagođena LED rešenja sa DMX-om. Oni pretvaraju fasadu zgrade u ogroman, fleksibilan medijski prostor.

Ove dekorativne spoljne LED svetlosne tačke i linije koje se koriste kao mreže ili rešetke za osvetljavanje fasada mogu se koristiti na gotovo svim mogućim oblicima i figurama te predstavljaju jedinstvena rešenja na specifičnim projektima. Pomoću DMX -a može se upravljati do 100.000 svetlosnih tačaka za preciznu regulaciju ili koordinaciju boje i nivoa svetlosti LED dioda. To pruža veliku mogućnost aplikacija za dizajn fasada koje privlače pažnju, od dinamičnih promena boja do animiranih slova i slika do složenih filmskih scena.

 

DMX CONTROLLED LED FACADES

 

Referentni projekt je "Luka Kiel" u kojem je elektrana pretvorena u veliki medijski ekran sa zavesom od preko 12.000 LED dioda. Ekran će biti informativnog karaktera i predstavljaće ekološke ciljeve luke. Realizacijom ovog projekta TRILUX dodaje drugačiju dekorativnu dimenziju svom portfoliu fasadnih rešenja i plafona dinamičkih boja pružajući svestraniji i holistički asortiman proizvoda.

Vidi više...

DELTALIGHT The Lighting Bible 14 - Nova kolekcija i katalog

Godinu 2021. obeležio je i izlazak publikacije The Lighting Bible 14, novog izdanja kultnog kataloga proizvođača svetiljki Delta Light.

The Lighting Bible 14 predstavlja nadahnuto istraživanje kolekcije svetiljki za arhitektonsko osvetljenje ovog brenda, koju čini veliki broj različitih modela nastalih pod krovom ovog proizvođača, i kao rezultat saradnje sa gostujućim dizajnerima. Svaki proizvod je unapređen, testiran i proizveden u belgijskom sedištu ovog brenda.

 

The Lighting Bible 14 predstavlja kolekciju novih ambicioznih svetlosnih rešenja koja otkrivaju granice dizajna, performansi, arhitekture i tehnologije. Vrhunska optika, privlačan dizajn, napredna fleksibilnost i opipljive teksture su u središtu nove kolekcije firme Delta Light za 2021. godinu.

Publikacija The Lighting Bible 14 je prva u nizu koja je podeljena u dva dela. Segment The Lighting Bible 14 – Imagine, fokus stavlja na inspirativne i arhitektonske projekte koji su izvedeni svetiljkama proizvođača Delta Light, dok je segment The Lighting Bible 14 - Create posvećen velikoj ponudi proizvoda ove kompanije i obuhvata potrebne informacije, detalje i fotografije o svakom proizvodu. Nastavak priče o The Lighting Bible 14 nalazi se na adresi: deltalight.com/new;

 

____________________________________________________________________________________________________

Nova kolekcija

 

Haloscan – Dizajn prati optiku

Svetiljka Haloscan predstavlja duh inovacije u publikaciji The Lighting Bible 14. Dizajnirana oko svoje ravne optike, svetiljka Haloscan kombinuje ultra minimalistički izgled i prijatan svetlosni efekat. Svetlost se blago rasprostire preko ravnog sofisticiranog sočiva, i na taj način stvara i do četiri različite širine svetlosnih snopova; od spot osvetljenja do reflektora, pa čak i linearnog svetla.

Kako bi se glatko okretala i naginjala, svetiljka Haloscan koristi Ex Light centrum sistem rotacije koji je patentirala firma Delta Light - asimetrični zglob koji kombinuje rotacijske i nagibne sposobnosti jednim brzim pokretom. Svetijlka Haloscan pripada porodici akcentnih poluugradnih svetiljki koje imaju mogućnost montaže na povšinama ili na magnetnim profilima.

____________________________________________________________________________________________________

Zoover – Nežna tekstura

Visilica pod nazivom Zoover naglašava teksturu, volumen i dubinu prostora. Dizajnirana kao plitka kupola, Zoover zaklanja sveslosni krug, dajući mu različit izgled zavisno od ugla posmatranja. Gledajući sa strane, termoformirana ljuska ima vrlo neutralan izgled.

Pri spuštanju tačke posmatranja, primećuje se sve više detalja - poput difuznog svetla koje obasjava unutrašnje teksture kapice. Velika kupola od filca obuhvata svetlosni disk koji rasprostire difuzno svetlo za opšte osvetljenje, kombinujući oblik i funkciju.

____________________________________________________________________________________________________

Artuur – Dizajn I raznovrsnost

Sve u vezi sa svetiljkom Artuur privlači pažnju, bilo da je reč o njenom dizajnu, optici ili o njenoj pojavnosti. Artuur je ugradna- downlight svetiljka sa zakošenim ivicama, može da bude kružnog i četvrtastog oblika. Četvrtasta svetiljka daje mogućnost stvaranja različitih kreativnih rešenja, zahvaljujući poigravanju sa njenim asimetričnim oblikom.

Drugi element ovog dizajna je konveksno sočivo na vrhu duboko postavljene LED diode. Konveksno sočivo daje svetiljci Artuur otmeni izgled i osvetljaj. Svetiljka Artuur ima  savršen kvalitet svetla i svetosnog efekta, ali i izvanrednu estetiku koja oduševljava čak i kada je isključena.

Treba dodati da svetiljka Artuur može kombinovati opšte sa zidnim osvetljenjem, tako što druga LED dioda emituje svetlo na vertikalnu površinu.

Kada se ugradi u plafon, svetiljka Artuur daje dubinu prostoriji zahvaljujući njenom izbočenom prstenu. Model je dovoljno mali da bude primećen, a isto tako dovoljno veliki da akcentuje prostor. Kada se svetiljka Artuur ugradi uz pomoć seta za ugradnju, ona može sasvim da se izvuče iz kućišta ili da bude potpuno ugrađena bez vidljivih ivica.

____________________________________________________________________________________________________

Multinova – Preokreni me, stvorena sam za to

Uz dva različita prečnika, u varijantama usmerenog svetlosnog snopa prema dole i dole-gore, kao i sa ograničenom visinom od samo 69mm, primena svetiljke Multinova je višestruka. Sa svojim malim dimenzijama Multinova se uklapa u bilo koji stambeni ili ugostiteljski projekat. Kao svetiljka montirana na šinskom sistemu odgovara svakom maloprodajnom prostoru, a sa prizmatičnom pločom za smanjeni odsjaj čak se prilagođava i kancelarijskim standardima. Štaviše, svetiljka Multinova može da se postavi na magnetne profile i koristi za opšte svetljenje.

Svetiljke Multinova se proizvode u crnoj, beloj i u toplo zlatnoj boji, kako bi mogle da oplemene svoje okruženje. Pored peskirane ili prizmatične optike, svetiljka može da ima i neprozirni « dim » difuzor koji stvara dekorativni utisak. Kada se uključi, disk je potpuno osvetljen, a kada se isključi - nastaje duboki mrak, idealan kontrast  u kombinaciji sa svetiljkom Multinova u zlatnoj boji.

Visilice Multinova mogu da budu grupisane - u paru ili u varijanti sa tri komada sa prosvetljenim diskovima. U ovom modelu kombinovani su  lepota i funkcionalnost, i posebno je pogodan za primenu u većim prostorima poput lobija, recepcije ili u otvorenim kancelarijama.  

Osim ugradne, nadgradne i šinske varijante, postoje dve mogućnosti instaliranja Multinova svetiljke. Kada je okačena na kablovima - svetiljka je licem okrenuta na dole, ka horizontalnoj površini; isto tako, svetiljka ima mogućnost okretanja i do 90° osvetljavajući na taj način vertikalne površine. Svetiljka je dizajnirana tako da kao pojedinačni model može da ukrasi prostor, dok u grupi daje mogućnost stvaranja moćnih svetlosnih efekata.

____________________________________________________________________________________________________

Spy – Klasični izum

Minimalizam, funkcionalnost i svestranost ključni su pojmovi koji opisuju bogatu Spy kolekciju. Spy je dizajniran da zadovolji višestruke zahteve za osvetljenjem, i idealno je rešenje za akcentno osvetljenje u stambenim, ugostiteljskim ili komercijalnim prostorima. Familija Spy predstavlja svestranu i kompletnu paletu koja nudi ugradne, nadgradne i šinske verzije modela, koje imaju široki spektar u izboru lumen paketa, različitih svetlosnih snopova, LED boja, kao i različite završne boje i kombinacije boja.

Spektar Spy svetiljki je poboljšan nakon dugotrajnih i konstantnih promena u domenu optike koja je poboljšla udobnost i kontrolu. Kakav je rezultat? Novi oblici i završna boja, bolji svetlosni ugođaj kroz hibridnu optiku, unapređen LED kolorit kao i nova perspektiva sa Tunable White i Soft Dim opcijama.

Obnovljena familija Spy spot svetiljki proizvodi se u rasponu različitih prečnika koji odgovaraju različitim namenama: 27, 39, 52, 66 i 90mm. Dok se manje verzije modela proizvode u živahnim bojama Flemish Bronze, Flemish Gold i Gold Colored, veće svetiljke imaju mogućnost prilagođavanja svetla - Tunable White i Soft Dim opciju uz mogućnost odabira različitih širina svetlosnih snopova.

Uz dodatak Spy 39 W, grupa Spy svetiljki sada može činiti čuda i na otvorenom prostoru. Spy 39 W pretvara eleganciju i finoću u spoljašnje zidno svetlo. Osmišljen kao tanak cilindar, Spy 39 W dostupan je kako minimalistička svetiljka u verziji preraspodele svetlosnog snopa jednostrano prema dole, i dvostrano gore- dole. Svojim prefinjenim dizajnom, izduženim cevastim oblikom i prepoznatljivim svetlosnim efektom, Spy 39 W može da obogati svaki eksterijer.

____________________________________________________________________________________________________

Uho – Kompaktna veličina

Na prvi pogled svetiljka Uho deluje jednostavno. Izbliza se sagledavaju svi detalji završne obrade; rafinirani proporcija tela i prečnika svetiljke, mali zglobovi koji stvaraju sofisticirani izgled, meko zakrivljena šarka koja savršeno odgovara konturama njenog oblika. Elegancija svetiljke Uho vidi se u detaljima. Model je dostupan kao svetiljka za akcentno osvetljenje koja se montira na magnetnim profilima malih dimenzija Splitline 14 i Shiftline 19, a kao spot svetiljka može da bude jednostruka i dvostruka ugradna, odnosno trostruka nadgradna plafonska svetiljka.

____________________________________________________________________________________________________

Nime – Precizno osvetljenje

Tajanstveni alat za precizno osvetljavanje Nime rezultat je putovanja do krajnjeg minimalizma, koji je bio usredsređen na kvalitet svetlosti, a manje na samu svetiljku. Kao potpuno integrisano arhitektonsko rešenje osvetljenja, telo svetiljke Nime je potpuno sakriveno u plafonu, sa vidljivim otvorom od samo 10mm. Nime je verovatno najsitnija svetiljka ikada napravljena.

Ovaj minijaturni otvor blende skriva vrhunski optički inženjering i patentiranu tehnologiju sa mnogo mogućnosti za upravljanje snopom. Nime sistem i prilagođena optika omogućavaju sužavanje snopa i podešavanje njegovog ugla, rotacije i nagiba. Uz sve ove mogućnosti, konstrukcija svetiljke garantuje skoro potpuno odsustvo odsjaja. Opipljivi deo nestaje u njegovom srcu, dok nematerijalni deo osvetljava prostor ili objekat.

Vidi više...

Galerija Društvo, Fondacija za otvoreno društvo, Beograd

IBF team u saradnji s Dr Milena Vukmirović s ponosom predstavlja lighting design Fondacije za otvoreno društvo koja obuhvata prostore za rad, odnose sa javnošću i izložbene događaje. Sadržaji su organizovani na način da se kancelarije nalaze u dvoetažnom prostoru na poslednjem spratu, dok je galerija Društvo smeštena u prizemlju objekta. Prostor i osvetljenje su oblikovani kao neutralni, koristeći prirodne materijale u opremanju i svedene forme svetiljki, kako bi se fokus stavio na posetioce, eksponate i sadržaje. Prvi nivo se sastoji od tri povezane celine koje mogu da funkcionišu kao jedna, ali i odvojeno. Auditorijum je zamišljen kao multifunkcionalni prostor u kome je osvetljenjem omogućeno stvaranje više scena u odnosu na potrebe, dok se galerija može koristiti i kao konferencijska sala različitog kapaciteta i rasporeda sa kombinovanom tehnikom spot i linijskog osvetljenja. Prirodno lanterno osvetljenje dodatno komunicira sa veštačkim osvetljenjem i u kombinaciji daju neuobičajen i inspirativan sklop boja i atmosfere.

Vidi više...

CARIBONI Graphic Lighting

Otkrijte nova rešenja za grafičko i naglašeno osvetljenje fasade, našeg renomiranog partnera Cariboni group. Emi, Grapho, Micro i Omicron mini su četiri nova proizvoda koji će fasadno osvetljenje zgrada i urbanih prostora učiniti vizuelno inspirativnim!

 

EMI

Emi je novo rešenje kompanije Cariboni za grafičko osvetljenje graničnih površina i prelaznih prostora između unutrašnjosti i spoljašnjosti unutar gradova: pragova, zidova, niša, portala i prozora. U gradovima se fasade zgrada mogu uporediti sa tankim opnama koje dele unutrašnjost od spoljašnjosti. Kada se te membrane otvore, u obliku vrata ili prozora, ono iznutra i ono spolja stapa se u nematerijalnu, prelaznu granicu.

Nenametljiv dizajn

Proizvodi iz linije EMI dizajnirani su da poštuju i prate estetiku osvetljene arhitekture. Upravo iz ovog razloga oblici su linearni, jednostavni i esencijalni, dimenzije su izuzetno male sa dubinom od samo 53mm.

Ultra Dry sistem

Emi je svetiljka dizajnirana za spoljnu ugradnju, zahvaljujući visokom stepenu zaštite ( IP66 ) Elegancija oblika i kompaktnost dimenzija čine proizvode iz ove linije prikladnim i za upotrebu u enterijeru. Emi je opremljena super dry sistemom koji podrazumeva to da je spoljni poklopac nezavistan od plafonskog sistema, čime se direktno smanjuje rizik infiltracija zbog instalacije na neravnim površinama.

Pričvršćivanje

Sastav za povezivanje dizajniran za Emi liniju omogućava kontinualno podesiv nagib do 5° kako bi se lako prilagodili bilo kojim površinama za ugradnju koje su pod nagibom.

Ožićenje

Linija Emi osmišljena je sa dvostrukom pristupnom tačkom za ulaz napojnog kabla, sa donje ili bočne strane. Bočni ulaz dizajniran je da omogući priključak na vidljive električne instalacije, tipične za istorijske fasade.

 

 

GRAPHO

Grapho je, zajedno s Mikrom, novo rešenje za fasadno akcentno osvetljenje, dizajnirano da pospeši i oživi urbane noćne prizore svetlošću.

Grapho može doprineti dizajnu urbanog okruženja dodavanjem svetlosnih linija ili stvaranjem svetlosnih šablona koji se međusobno kombinuju na vertikalnim površinama gradova.

Nenametljiv dizajn

Jednostavni, linearni i esencijalni oblici poštuju estetsku vrednost osvetljene arhitekture. Dimenzije su izuzetno male sa dubinom od samo 53mm.

 

Uklopljeni dizajn

Grapho se zahvaljujući poklopcu može stopiti sa pozadinom imitirajući istu obradu i boju kao i površina na koju se ugrađuje. Na zahtev se poklopac može prethodno tretirati specijalnim prajmerom koji ga čini pogodnim za bojenje bez promene i uticaja na njegov stepen otpornosti na koroziju.

Optička konfiguracija

Osvetljeni zid ili fasada čine vizuelno platno na kome se uz pomoć instaliranog proizvoda naglašava struktura i trodimenzionalnost površine. Dostupne su tri različite širine snopa : Blade (oštri), spot, i široki snop.

Ultra dry sistem

Grapho je svetiljka dizajnirana za spoljnu ugradnju, zahvaljujući visokom stepenu zaštite ( IP66 ) Elegancija oblika i kompaktnost dimenzija čine proizvode iz ove linije prikladnim i za upotrebu u enterijeru. Grapho je opremljen super dry sistemom koji podrazumeva to da je spoljni poklopac nezavistan od plafonskog sistema, čime se direktno smanjuje rizik infiltracija zbog instalacije na neravnim površinama.

 

MIKRO

Mikro je, zajedno s Graphom, novo rešenje za fasadno akcentno osvetljenje, dizajnirano da pospeši i oživi urbane noćne prizore svetlošću. Mikro svetiljku možemo koristiti kako bismo stvorili narativ mesta ističući prepoznatljive arhitektonske elemente zgrade.

Nenametljiv dizajn

Jednostavni, linearni i esencijalni oblici poštuju estetiku osvetljene arhitekture. Dubina proivoda je izuzetno mala, samo 54mm.

Optička konfiguracija

Emisija osvetljava zid ili fasadu na koju je proizvod instaliran. Dostupne su tri različite širine snopa : Blade (oštri), spot, i široki snop.

Pričvršćivanje

Mirko je opremljen integrisanim nosačima za pričvršćivanje koji se, ukoliko postoji potreba, mogu biti prilagoditi tako da dozvole različite pozicije postavljanja proizvoda i montažu čak i u zahtevnim uslovima.

Montaža

Mikro je dizajniran za spoljnu ugradnju zahvaljujući visokom stepenu IP zaštite. Njegov elegantan oblik i kompaktne dimenzije ga takođe ćine prikladnim i za primenu u enterijeru.

 

OMICRON MINI

Omikron mini je novi reflektor u liniji Omikron, dizajniran za grafičko arhitektonsko i akcentno osvetljenje. 

Dizajn

Formalni izbori vođeni su traženjem osnovnih geometrija i pažnjom usmerenom na detalj.

Optical configurations

The high colour quality of the light sources and the precision of the different light emissions make Omikron mini the ideal solution both to enhance architectural and natural elements and to emphasise facades and walkways with light lines. Omikron mini is available with different optics: narrow beam (10°), medium beam (25°) and blade of light (6°).

Orijentacija

Omikron mini omogućuje tri različita podešavanja pozicije: Rotaciju baze za fiksiranje (360°), naginjanje tela svetiljke (+90° – 45° ) kao i rotaciju optičke jedinice za 355° za orijentaciju svetlosne oštrice.

Verzije

Omikron mini dostupan je u različitim verzijama: Refletkor, Stubni (za stubove Ø 60 mm) i sa dodacima za zidnu i podnu montažu.

Koplanarnost staklene strukture

Staklo je u ravni sa mehaničkom strukturom kako bi se sprečilo nakupljanje vode ili prljavštine na optičkom ekranu, bez obzira na nagib izabran tokom ugradnje.

 

Vidi više...

ARKOS STEP S & XS

ARKOS Step S & Step XS su ugradne podne svetiljke čija je svrha najčešće wayfinding i označavanje. Obe nove veličine su diskretne, elegantne i funkcionalne. Step S & XS se mogu instalirati horizontalno ili vertikalno, idealne su za stepenice ili donje delove zida, kao i za označavanje rute, okvira itd.

Step S i XS dolazi u tri boje: crnoj, beloj i kao nerđajući čelik. Step se ističe po svojoj minijaturnoj veličini, maloj potrošnji i svojoj velikoj izdržljivosti. Step je diskretan, elegantan i funkcionalan; sa tehničkim karakteristikama vodootporne LED svetiljke koja je u stanju izdržati teretna opterećenja pešačkih i automobilskih prelaza, za spoljašnju i unutrašnju primenu.

Vidi više...

ARKOS - minimalistička Fit svetiljka u novoj boji

Novo u paleti proizvoda IBF-a je ARKOS minimalistička Fit svetiljka u novoj zlatnoj boji. Fit može biti samo detalj ili i deo dizajna enterijera. Vanvremenska estetika i visok kvalitet proizvoda daju dodatnu vrednost prostoru.

Vidi više...

TRILUX novosti 2020

TRILUX, kao jedan od vodećih proizvođača svetiljki u Nemačkoj, ponovo je dokazao da je predvodnik tehnologije kad je u pitanju tehničko i industrijsko osvetljenje, predstavivši svoje novitete za 2020.

Iz nove kolekcije 2020 izdvajamo neke od najinteresantnijih noviteta i familija proizvoda poput...

OFFICE

CREAVO LED - the future-oriented light

 

trilux

Con vision – komforno osvetljenje / visoka efikasnost / smart senzori / varijacije boja i dizajna

 

SO-TUBE LED - industrial design meets modern led technology

trilux

trilux

Industrijski dizajn / visoka efikasnost / kreativnost kroz razne opcije montaže

trilux

 

INDUSTRY

E-LINE NEXT – From experience. From the market. For the future

trilux

trilux

mnoge varijacije upotrebe / visoka efikasnost / fleksibilnost  / brza montaža

award

Kompletnu kolekciju E-LINE NEXT, sa svim mogućnostima i primenama, možete pogledati klikom na sledeći link.

You tube video montaže E-LINE sastava možete pogledati u sledećem videu.

 

DUROXO G2 LED – The gas-proof led solution for special areas

 

trilux

potpuna otpornost na gasove / visoka praho i vodozaptivenost / izuzetna robusnost

Kompletnu kolekciju TRILUX X, sa svim mogućnostima i primenama, možete pogledati klikom na sledeći link.

 

SHOP & RETAIL

JUNO + JUNO-TWIN – fascination of the free-form lens

trilux

trilux

specijalna fazetirana sočiva / vrhunsko usmeravanje svetla / minimalno blještanje / visoka efikasnost

 

OUTDOOR

FACIELLA SLIM – powerful performance in a compact design

trilux

trilux

3 veličine / varijacije snopova i jačina / ergonomičnost dizajna (tanak i lagan) / inteligentno upravljanje

 

CONTROL

LiveLink Light Management – when intelligence comes to light

trilux

trilux

 

Više o LIVELINK pametnom upravljanju možete videti na sledećem Youtube videu.

 

Novu kolekciju najbolje možete doživeti klikom na TRILUX INSPIRATION BOOK 2020.

Generalni katalog TRILUX 2020/21 možete preuzeti na sledećem TRILUX CATALOGUE 2020 / 21.

Vidi više...

DELTA LIGHT Nova kolecija 30

Renomirani brend arhitektonskog osvetljenja DELTALIGHT, predstavio je svoju novu kolekciju 2020, pod sloganom 'NEXT LEVEL', pri čemu žele naglasiti da prelaze viši nivo dizajna osvetljenjem, prelaze granice, posežu za novim materijalima, oblicima i još mnogo toga...

Iz nove kolekcije 2020 izdvajamo neke najinteresantnije novitete i familije proizvoda poput...

 

INFORM

 

minimalistički dizajn / slobodni oblici / fleksibilnost / visoke performanse (3045 lm) / vizualna udobnost

 

MANTELLO

deltalight

vanvremenski dizajn / više boja i materijala / 2 veličine 2 prečnika / profesionalna namena

 

FRAX

deltalight

višestruka mogućnost ugradnje / 7 svetlosnih efekata / vizualna udobnost svetla / različiti svetlosni snopovi i efekti

Novu kolekciju najbolje možete doživeti klikom na novi LOOK BOOK 30...

Vidi više...

ARKOS Collection Update 2020

Inovativni brend arhitektonskog osvetljenja ARKOS, predstavio je svoju novu kolekciju 2020, u kojoj naglašavaju svoj minimalistički dizajn upotpunjen inovativnim rešenjima i kvalitetnim svetlosnim tehnologijama.

Važno je naglasiti da je ARKOS dobitnik brojnih nagrada za dizajn, koje možete videti u broshuri nove kolekcije (link dole).

Iz nove kolekcije 2020 izdvajamo neke najinteresantnije novitete i familije proizvoda poput...

 

MINIMAL TRACK

arkos

minimalistički dizajn / minimalne dimenzije šine 15mm / napredne led tehnologije i mogućnosti / 2 RED DOT design awords

 

BLACK FOSTER

arkos

efekat nevidljivog izvora / homogenost svetlosne linije / simetric & asimetric / dimenzije po meri

Kliklnite na broshuru BLACK FOSTER da biste videli sve njegove mogućnosti... 

 

Virtuelni obilazak ARKOS štanda za LIGHT & BUILDING 2020, možete doživeti klikom na link L&B 2020.

 

Novu kolekciju najbolje možete sagledati klikom na brošuru ARKOS NEWS 2020...

Vidi više...

Zahtevna rešenja osvetljenja i sistemi na projektu Aerodroma u Splitu

IBF tim u saradnji sa arhitektonskim studijom VV PROJEKT iz Splita, elektro projektantskom firmom EL-TEAM 71, učestvovao je u realizaciji novog terminala Aerodroma Split, u segmentima SVETLOSNIH SISTEMA, UPRAVLJANJA OSVETLJENJEM I SISTEMIMA SIGURNOSNOG OSVETLJENJA.

Počevši od stručnog konsaltinga, projektovanja, prodaje i isporuke, programiranja i puštanja u rad navedenih sistema, pa sve do obuke korisnika i primopredaje, IBF PROJEKT je sudelovao u svim fazama realizacije projekta.

Zbog specifičnosti arhitekture i postavljenih zahteva, na dosta pozicija projekovana su 'custom made' rešenja osvetljenja i proizvodi, prilagođena specifičnim plafonima, uglavnom sa integrisanim adresabilnim sigurnosnim osvetljenjem.

Vidi više...

Novo osvetljenje za ugodne ambijente legendarnog hotela Ambasador***** Opatija

IBF PROJEKT učestvovao je u renoviranju legendarnog Opatijskog hotela Ambasador*****, u saradnji sa arhitektonskim studijom DIZARRE i elektro projektantskom kućom EL3D. Naš tim bio je uključen u konsalting, projektovanje, prodaju i isporuku, kao i programiranje i puštanje u rad kompletnog osvetljenja, upravljanja i sistema sigurnosnog osvetljenja.

Specifičnosti i izazovi su se bazirali na budžetskom projektovanju, stvaranju prigodnih scenskih ambijenata kroz prostore, kombinacijom tehničkog, arhitektonskog i dekorativnog osvetljenja, kao i zadovoljavanjem svih normi i zahteva za takav tip objekta.

Vidi više...

Osvetljenje vinarije budućnosti iz Kutjeva

IBF PROJEKT je u saradnji sa renomiranim arhitektonskim biroom 2A, učestvovao u realizaciji projekta Vinarije Galić, i to u segmentu light design-a, projekta upravljanja osvetljenjem, projekta sigurnosnog osvetljenja, kao i isporuke kompletne opreme.

To je jedan od retkih industrijskih projekata kod kojeg je izuzetna pažnja posvećena 'detalju' u svim segmentima projekta, što je rezultiralo vrhunskim i jedinstvenim proizvodom.

U segmentu osvetljenja glavni ciljevi su bili postići ugodne scenske ambijente i naglasiti bitne elemente vinarije, počevši od specifične dekorativne fasade, preko prijatnih ambijenata za degustacije i gastronomiju, sve do prostora sa barrique bačvama za odležavanje vina i samog industrijskog pogona gde dominiraju vrhunska oprema i tehnologija koju smo dodatno akcentovali.

Vidi više...